Ruud de Wild heeft met zijn ‘De Wild in de Middag’ op NPO Radio 2 met voorsprong de best beluisterde middagshow van de Nederlandse radio. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het Nationaal Luister Onderzoek (NLO). De afstand tot de nummer 2, ‘De Coen & Sander Show’ op 538, is inmiddels opgelopen tot 2,7 procent (doelgroep 10+).

Ruud, die in 2015 bij Radio 538 plaats moest maken voor Coen en Sander, is sinds begin 2017 te horen op Radio 2. “Deze cijfers, daar had ik nooit van kunnen dromen”, reageert de Radio 2-dj. “Wie wil er nu niet nummer 1 zijn? Ik ben trots op mijn hele team.”

Ochtend

Radio 538 blijft het best beluisterd in de ochtend. De ‘538 Ochtendshow met Frank Dane’ heeft een marktaandeel van 14 procent in de doelgroep 10+ tussen 06:00 en 10:00 uur. Dat is iets minder dan Edwin Evers door de jaren heen scoorde in de ochtend.

Menno de Boer, radio director 538: “We zijn trots dat we met 538 het marktleiderschap in de ochtend hebben vastgehouden en dat met een fonkelnieuwe show. Het neerzetten van een goede ochtendshow is een proces wat tijd nodig heeft, maar de eerste vruchten werpen zich duidelijk af. Frank en zijn team hebben een magische combinatie van scherpte op inhoud, humor en sfeer. We zijn apetrots op deze cijfers, die laten zien dat onze luisteraars de show omarmen.”

Radio 2 neemt de tweede plaats in met 12,8 procent. De grootste stijging in de ochtend over een jaar bezien ligt bij Radio 10, Qmusic en NPO Radio 5. Dave Minneboo, programmadirecteur van Qmusic, is blij met de cijfers in de ochtend: “Opnieuw bevestigen de luistercijfers dat we op de goede weg zitten. De populariteit van de ochtendshow blijft toenemen, met recordcijfers.”

Foto: NPO Radio 2