Home Landelijke radio Michiel Veenstra vertrekt naar de Noordpool

Michiel Veenstra vertrekt naar de Noordpool

3FM-dj Michiel Veenstra vertrekt dit weekend naar de Noordpool. Daar zal hij vanaf aankomende maandag een week lang live zijn programma ‘MetMichiel’ gaan maken. De naam van het programma zal omgedoopt worden in ‘Noordpool.FM’. Samen met NPS programmaleider Jurre Bosman en producer Maikel Steur komt de dj live vanuit het Climate Change College basecamp in Longyearbyen Spitsbergen. Hij sluit zich aan bij een groep studenten van het College die op de Noordpool de gevolgen van de temperatuurstijging op aarde onderzoeken.

In zijn programma zal aandacht zijn voor de oorzaken van het broeikaseffect en wat wij in Nederland kunnen doen om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de klimaatveranderingen. Het hoogtepunt van de week wordt de uitzending vanaf de geografische Noordpool op vrijdag 27 april. Hiermee wordt Noordpool.FM het eerste station dat een drie uur durend live radioprogramma vanaf de geografische Noordpool gaat uitzenden.

Noordpool.FM wordt uitgezonden tussen 19:00 en 22:00 uur op 3FM en via videoreports en weblogs op de site. Tijdens de uitzendingen doet Michiel Veenstra verslag van zijn expeditie naar de pool. Hij interviewt studenten van het Climate Change College over de onderzoeken die zij houden. Hij gaat samen met een Noorse ijsberenonderzoeker op zoek naar ijsberen en beklimt een gletsjer om de gevolgen van de temperatuurstijging op de Noordpool van dichtbij te zien. Ook zal Michiel een iglo bouwen en daar vervolgens in overnachten. Daarnaast gaat hij op bezoek bij de plaatselijke bevolking en zal hij een duik wagen in het ijskoude water rondom de Noordpool.

De achterliggende gedachte van deze expeditie is om 3FM luisteraars bewust te maken van wat we allemaal zelf kunnen doen om de wereldwijde klimaatverandering een halt toe te roepen.

Vorig artikelGiel Beelen onaangenaam verrast over eigen tv-programma
Volgend artikelStudio Apparatuur Noordpool.FM vermist