Iedereen die nieuwsgierig is naar muziek voelt zich straks thuis bij KINK. Dat zegt Michiel Veenstra in gesprek met de regionale krant Tubantia. “Als kleine jongen ging ik al op tienertoer naar Hilversum: radio kijken. Met ogen als schoteltjes liep ik door het oude gebouw van Radio Veronica. En dat is het gebouw waarin ik nu in werk – het lijkt de reïncarnatie van een oude liefde.”

Michiel is momenteel druk doende met het opzetten van KINK, het alternatieve radiostation dat vanaf 1 februari ‘on air’ gaat. De dj nam in oktober na dertien jaar afscheid van NPO 3FM, om zich volledig op het opzetten van KINK te kunnen richten. “Ik ben druk bezig met de nieuwe programmering, wat we gaan draaien, en hoe we het aan gaan pakken”, aldus de voormalig 3FM-dj.

‘Opgeblazen egootjes’

“We hebben op dit moment precies nul luisteraars, terwijl ik er bij 3FM misschien wel 600.000 had”, zegt Michiel in de regionale krant. “Maar aan een vast publiek gaan we bouwen. Iedereen die nieuwsgierig is naar muziek voelt zich straks thuis bij KINK.”

Michiel, geboren en getogen in Almelo, zegt zijn Twentse roots nog altijd te koesteren. “Dat is niet iets wat je aan of uit zet, dat is er gewoon. Die mentaliteit: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg – het relativerende. Soms lijkt het in de wereld van radio dat alles om jou draait. Er lopen heel wat opgeblazen egootjes rond. Het is lekker dat ik daar niet gauw last van heb.”

Foto: Nathan Reinds

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.