De jury van de Pop Media Prijs 2021 heeft Michiel Veenstra genomineerd. De prijs wordt op vrijdag 21 januari voor de 28e keer uitgereikt tijdens de digitale editie van ESNS 2022 (Eurosonic Noorderslag) in Groningen. Het publiek heeft mee kunnen stemmen voor de nominaties.

Volgens de jury zegde Michiel Veenstra (45) zijn ‘comfortabele bestaan binnen de NPO vaarwel om een nieuw avontuur aan te gaan.’ Hij blies KINK nieuw leven in. ‘Niet alleen als dj, maar ook als strateeg achter de alternatieve zender gooit hij al zijn enthousiasme in de strijd.’

Naast de dj zijn ook muziekblad OOR en Timo Pisart van VPRO 3VOOR12 genomineerd. Met de prijs is een geldbedrag van 3000 euro gemoeid. Eerdere winnaars waren onder andere Rob Stenders en Roosmarijn Reijmer.

Oeuvre

De Pop Media Prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een maker waarbij in het bijzonder wordt gelet op teksten en audiovisuele uitingen over aan popmuziek gerelateerde zaken die het afgelopen jaar de meeste indruk hebben gemaakt. ‘Kandidaten zijn individuen, initiatieven of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film of fotografie’, aldus de organisatie.

In de jury zitten dit jaar Gijsbert Kamer (popjournalist de Volkskrant, juryvoorzitter), Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux), Atze de Vrieze (VPRO 3voor12), Matthijs van Duijvenbode (muzikant en artiest-manager) en Yolanda Ulger (Wildling Marketing & PR).

Foto: Nathan Reinds