Home Landelijke radio Met het Oog op Morgen bestaat dertig jaar

Met het Oog op Morgen bestaat dertig jaar

NOS-radioprogramma ‘Met het Oog op Morgen’ bestaat donderdag dertig jaar. In een speciale, feestelijke uitzending debatteren de vaste presentatoren met elkaar over het afgelopen jaar en de voorgaande 29 en blikken zij vooruit het nieuwe jaar in.

Jeroen Pauw, Henk van Hoorn, Tijs van den Brink, Max van Weezel, Stephan Sanders en John Jansen van Galen bespreken onder leiding van Mieke van der Weij de stand van het land en de wereld. Het debat komt niet vanuit de vaste studio in Hilversum, maar rechtstreeks vanuit studio Desmet in Amsterdam. Bij de uitzending is ook publiek aanwezig, onder wie mensen die geregeld als deskundige in het Oog te gast zijn.

Met het Oog op Morgen is sinds 1976 tussen 23.00 tot 24.00 uur te horen op de radio, steeds onder dezelfde formule. Het bevat een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en vraaggesprekken met mensen in en achter het nieuws, omlijst door muziek. Elke dag van de week heeft zijn eigen presentator, die het programma een persoonlijke invulling geeft.