Home Landelijke radio Radio 538 Edwin Evers krijgt André van Duin Comedy Award

Edwin Evers krijgt André van Duin Comedy Award

Edwin Evers

Edwin Evers heeft vanavond de ‘André van Duin Comedy Award’ overhandigd gekregen in De Wereld Draait Door. De award, die Evers overhandigd kreeg van André van Duin zelf, werd voor de tweede keer uitgereikt; in 2014 won cabaretier Jochem de comedyprijs.

De onderscheiding is een initiatief van de Van den Ende Foundation. De prijs bestaat uit een beeldje, een cheque van 12.500 euro en een oorkonde. Evers, die deze maand na 21 jaar stopt met zijn populaire ochtendshow op Radio 538, werd verrast met de Comedy Award. “Dicht bij jezelf blijven”, is volgens de 538-dj belangrijk om goede radio te maken.

Juryrapport

“Bijgestaan door zijn kompanen, zorgt Edwin Evers voor een uitzonderlijk goed humeur op de vroege ochtend. Hij neemt, met gepaste vrolijkheid, het nieuws uit de krant door en maakt hilarische grappen, maar laat mensen evengoed in hun waarde”, luidt het juryrapport.

“Ook ernstig onderwerpen schuwt hij niet en hij treft daarbij steevast de juiste toon. Zijn imitaties zijn uitzonderlijk en levensecht waarbij hij op razend knappe wijze gebruik maakt van de techniek. Zijn grote inspiratiebron was de Dik Voormekaar Show, het legendarische radioprogramma van André van Duin en Ferry de Groot.”

Foto: William Rutten