Home Landelijke radio Dik Voormekaar Show komt niet meer terug

Dik Voormekaar Show komt niet meer terug

De kans is klein dat de Dik Voormekaar Show nog ooit terugkeert. Dat zegt André van Duin, samen met Ferry de Groot de geestelijk vader van het radioprogramma. "Ze vragen me ook vaak of de Dik Voormekaar Show nog eens terugkomt, maar het moet niet zielig worden; je moet wel van deze tijd blijven", aldus de 66-jarige komiek in Sp!ts.

Daarmee lijkt een definitief einde te zijn gekomen aan het programma, dat in 1973 begon. Vijf jaar geleden dacht Van Duin er nog heel anders over. Het programma kreeg in 2009 zelfs een televisieversie. "De radio uitzending was niet gescript en dan kan het gebeuren dat er iets niet werkt", zei Ferry de Groot onlangs nog op Radio 1. "Producent Joop van den Ende wilde graag een live publiek. Als iets niet werkt op de radio doe je het gewoon opnieuw, maar met live publiek werkte dat niet."

In 1973 begon De Dik Voormekaar Show op Radio Noordzee. Echt groot werd het programma in de jaren 70 en 80 bij de NCRV. Daarna werd het uitgezonden door de TROS. Het programma was tussen 2000 en 2003 nog te horen bij de TROS op Radio 3FM. Op 15 augustus 2003 werd bekend gemaakt dat de zendercoördinator van 3FM de Dik Voormekaar Show niet meer vond passen op de zender. Het management van André van Duin kondigde toen aan te proberen het programma bij een commerciële omroep onder te brengen, maar dat is nooit gebeurd.