Home Landelijke radio Dik Voormekaar Show morgenavond terug

Dik Voormekaar Show morgenavond terug

André van Duin en Ferry de Groot zijn morgenvanavond terug met de Dik Voormekaar Show, maar dit keer op televisie. André en Ferry vormden jarenlang een succesvol radioduo. Alle bekende personages als Ome Joop, Harry Nak en Bep en Toos komen voorbij. Daarnaast laat André zien dat hij een meester-imitator is. Onder meer Herman den Blijker, Marc-Marie Huijbregts, Ramses Shaffy en Liesbeth List worden op humoristische wijze op de hak genomen.

Jan Wijdbeens valt onverwachts binnen bij bekend en onbekend Nederland, meneer De Groot zoekt naar ‘interessante’ uitvindingen en Twan de Stuntman neemt de meest ‘spectaculaire’ uitdagingen aan. Ook meneer en mevrouw De Bok keren weer terug.  

In 1973 begin de Dik Voormekaar Show op Radio Noordzee. Echt groot werd het programma in de jaren 70 en 80 bij de NCRV. Daarna werd het uitgezonden door de TROS.

Het programma was tussen 2000 en 2003 nog te horen bij de TROS op Radio 3FM. Op 15 augustus 2003 werd bekend gemaakt dat de zendercoördinator van 3FM de Dik Voormekaar Show niet meer vond passen op de zender. Het management van André van Duin kondigde toen aan te proberen het programma bij een commerciële omroep onder te brengen, maar dat is nooit gebeurd.

In mei 2007 zei Van Duin opnieuw dat hij een terugkeer zag zitten. "Ik zie Ferry de Groot bijna wekelijks en ook hij ziet een comeback van Dik Voormekaar best zitten. En ik weet ook zeker dat we de luisteraars daar een geweldig plezier mee zouden doen."