Home Landelijke radio Mega Top 50 gaat YouTube-streamingdata gebruiken

Mega Top 50 gaat YouTube-streamingdata gebruiken

3FM gaat voor de ‘Mega Top 50’ voortaan ook alle YouTube-streamingdata gebruiken bij het samenstellen van de hitlijst. Voorheen werd de chart alleen samengesteld op basis van airplay, download- en streamingdata van Spotify en Deezer. 3FM is naar eigen zeggen het eerste radiostation in Europa dat alle YouTube-streamingdata gebruikt bij het samenstellen van de hitlijst.

“Veel jongeren gebruiken YouTube om muziek te luisteren en clips te bekijken. Het meenemen van de Youtube-streamingdata in de samenstelling van de Mega Top 50 is dan ook essentieel. Op deze manier herkennen jongeren zich beter in de tracks uit de hitlijst van 3FM met de meest populaire tracks van Nederland”, aldus Basyl de Groot, zendermanager van 3FM.

Volgens Sander de Groot, samensteller van de Mega Top 50 bij SoundAware, komen tracks die online heel populair zijn, nu makkelijker de chart binnen. “De integratie maakt de lijst ook dynamischer, meer waarheidsgetrouw en biedt perspectief voor bands en artiesten. De chart is met recht een graadmeter voor de populariteit van songs.”

Barend van Deelen presenteert iedere zaterdag tussen 14:00 en 16:00 uur de ‘Mega Top 50’. “De impact die Youtube heeft op de populariteit van tracks hoor je als 3FM-luisteraar nu overduidelijk terug in de Mega Top 50. De chart is hiermee nu nóg toffer, actueler en beter geworden”, aldus Van Deelen.