Home Landelijke radio MeerRadio uitgeroepen tot Lokale Omroep van het Jaar

MeerRadio uitgeroepen tot Lokale Omroep van het Jaar

MeerRadio & MeerTelevisie uit Haarlemmermeer is uitgeroepen tot Lokale Omroep van het Jaar 2009. De omroep kreeg de prijs gisteren in Beeld en Geluid in Hilversum. De Lokale Omroep Awards worde georganiseerd door de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON).

De jury is verrast dat MeerRadio & MeerTelevisie in slechts twee jaar tijd een unieke organisatie heeft opgebouwd, die zich onderscheidt door een originele en enthousiaste aanpak. "De jury prijst het gegeven dat het MeerRadio & MeerTelevisie is gelukt een betrokken omroep te creeren in een versnipperde gemeente als Haarlemmermeer. Om cohesie in zo’n gebied te creeren is immers een krachtige omroep noodzakelijk! MeerRadio & MeerTelevisie heeft laten zien deze kracht in zich te hebben. De omroep is ook een maatschappelijk betrokken omroep. Dit is terug te vinden  in de programma’s", aldus de jury.

De aanpak van de programma’s is volgens de jury zoals deze moet zijn: zij gaan verder waar de landelijke omroepen stoppen. De jury is unaniem van oordeel dat MeerRadio & MeerTelevisie  hét  visitekaartje voor de lokale omroepsector moet zijn het komende jaar.

De overige Lokale Omroep Awards gingen naar Omroep Venlo met het radioprogramma Café Chantant en Midpoint FM (Ronde Venen) met het televisieprogramma De Staf van Sinterklaas. Op crossmediaal gebied won Exxact FM (Barendrecht) met Roparunradio.

De presentatoren Rick den Haan, Coen Roest en Erik van Duuren van Radio Voorne (Hellevoetsluis, Bernisse, Westvoorne) kregen een award voor presentatietalent. De jury beoordeelde dit jaar een recordaantal van 268 inzendingen van in totaal tachtig omroepen.