Home Landelijke radio MAX moet geld lenen voor ledencampagne

MAX moet geld lenen voor ledencampagne

MAX moet waarschijnlijk geld lenen om een ledencampagne te kunnen betalen. De ouderenomroep moet 1 januari 2009 150.000 leden hebben om binnen het publieke bestel te kunnen blijven. Op dit moment heeft MAX 110.000 leden.

“We zullen alles uit de kast moeten halen om mensen over te halen lid te worden. Waarschijnlijk zal MAX zelfs een lening af moeten sluiten om een reclamecampagne te voeren”, zegt voorzitter Jan Slagter in de Telegraaf. “Jammer, want we zouden er liever mooie tv-programma’s mee willen maken, maar we hebben weinig keus. We horen gewoon op de radio en televisie, dat geluid hoor ik constant van de achterban. Alleen vergeten veel mensen om lid te worden. Minister Hirsch Ballin van Justitie was vorige week ook van de partij tijdens MAX Proms en die viel bijna van zijn stoel toen hij die tot de nok toe gevulde zaal zag.”

Slagter hoopt dat minister Plasterk de ledengrens voor B-omroepen bijstelt naar 100.000. “Ondanks het zeer beperkte aantal uitzenduren blijven we groeien. Eigenlijk horen we ons helemaal niet te bewijzen. Dat er in het publieke bestel een omroep moet zijn die de programma’s maakt waar ouderen op zitten te wachten, dat moet vanzelfsprekend zijn. ”

Toch gaat MAX een campagne starten. “Op 1 januari 2009 zullen we de minister een lijst met meer dan 150.000 leden overhandigen. Daar ben ik rotsvast van overtuigd. We moeten alleen nog even kijken hoe we die 40.000 mensen kunnen bereiken. Ik wil ze zo graag laten weten dat hun 5,72 euro op giro 6131 veel uitmaakt.” [Telegraaf]

Vorig artikelQ-music gaat met spaarvarken door Nederland
Volgend artikelLast.fm oorzaak omgooien VPRO-programmering