Home Landelijke radio Qmusic Mattie & Wietze Restaurant helpt 2000 kinderen

Mattie & Wietze Restaurant helpt 2000 kinderen

Mattie Valk en Wietze de Jager hebben met hun eigen restaurant een week lang alles in het werk gesteld om hun wens uit te laten komen: virtual reality voor kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Dankzij de opbrengsten uit het restaurant kunnen twee jaar lang 1.000 kinderen per jaar met 360-graden live verbinding weer in contact staan met hun vertrouwde omgeving. Mattie & Wietze verrasten de 15-jarige Mika, die dankzij virtual reality eindelijk weer samen kon zijn met familie.

Afgelopen week gingen de twee dj’s langs bij Mika, een 15-jarige jongen die door een plotselinge verlamming in het Wilhelmina Kinderziekenhuis is beland. Door zijn aandoening kan Mika al wekenlang niet echt ’thuis’ zijn. Mattie & Wietze besloten om hem samen met zijn ouders te verrassen.

De afgelopen week werd de wens van dj’s groter dan alleen het Wilhemina Kinderziekenhuis. De dj’s laten weten: “We hopen dat er met onze restaurantweek een begin is gemaakt om uiteindelijk alle kinderziekenhuizen te kunnen voorzien van virtual reality. Dit project willen we blijven steunen. Er kan daarom ook na deze week nog steeds worden gedoneerd voor virtual reality in kinderziekenhuizen.”