Home Landelijke radio Mattie & Wietze openen restaurant voor Wilhelmina Kinderziekenhuis

Mattie & Wietze openen restaurant voor Wilhelmina Kinderziekenhuis

Mattie Valk en Wietze de Jager gaan één week lang hun eigen restaurant runnen. De opbrengsten van hun tijdelijke horecazaak komen ten goede aan het Virtual Reality-project in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Het ‘Mattie & Wietze-restaurant’ is open van woensdag 17 tot en met dinsdag 23 augustus.

Het Virtual Reality-project stelt familieleden en vrienden van kinderen in ziekenhuizen zelf in staat om 360-graden live verbinding en opnames te maken. Deze nieuwe methode maakt het mogelijk dat kinderen en hun ouders tijdens langdurige ziekte weer samen kunnen zijn.

“Dit doel sprak ons allebei zo aan, we voelden meteen dat we hier iets mee moesten doen”, zegt Mattie Valk. “We vergeten soms dat het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is dat ze ’s avonds worden voorgelezen door hun ouders, of dat ze iedere week op het voetbalveld met vriendjes lekker een balletje kunnen trappen.”

Artiesten
Een week lang zijn de dj’s host in hun eigen restaurant, samen met andere Qmusic dj’s. Gedurende de week komen er dagelijks bekende artiesten langs voor een optreden en om het goede doel van Mattie & Wietze een hart onder de riem te steken. Een tafeltje reserveren in het restaurant kan via de site van Qmusic.

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.