Home Landelijke radio Qmusic Mattie Valk over Qmusic: “Wij volgen ons buikgevoel”

Mattie Valk over Qmusic: “Wij volgen ons buikgevoel”

Mattie Valk Qmusic

De Foute Party die twee keer de Brabanthallen vulde, de Q-World Tour waarbij een luisteraar een muzikale wereldreis won en het nieuwe ochtendprogramma met Mattie, Fien & Igmar. Het zijn een aantal zaken waarin Qmusic zich volgens radio-dj Mattie Valk onderscheidde in 2017. Dat zegt Mattie in het nieuwe jaarverslag van De Persgroep, eigenaar van Qmusic.

“Er is veel energie en we hebben nieuwe plannen om onze luisteraars elke dag weer een glimlach te schenken”, zegt Mattie. “Interactiviteit is daarbij een kernwaarde. Communiceren betekent bij ons zowel verzenden als ontvangen. Wij maken radio met en voor onze luisteraars en dat voelen ze heel erg.”

Wetten overboord

Matties ambitie is om 24 uur per dag de beste radio te maken en daarbij een constante factor te zijn in het leven van zijn luisteraars. “Als we ergens in geloven, dan volgen we ons buikgevoel en gooien we wetten soms overboord. Er zijn weinig plekken waar het zo kan. Ik haal er dan ook inspiratie uit.”

Die filosofie van Qmusic is volgens Mattie in Nederland uniek. “De focus ligt continu op het product zelf en dat trekken we in alles door. Dat hoeft niet altijd meteen vertaald te worden in cijfers en we laten ons ook niet dicteren door wetten.”

Foto: Qmusic