Home Landelijke radio NPO Radio 2 Marisa Heutink weg uit nacht Radio 2

Marisa Heutink weg uit nacht Radio 2

Marisa Heutink moet stoppen met haar twee nachtprogramma’s op NPO Radio 2. Dat maakte ze afgelopen nacht bekend. “Dit is het allerleukste radioprogramma dat ik ooit heb gepresenteerd, op welke zender dan ook. Dat je dan moet stoppen, is helemaal kut natuurlijk”, zei ze.

Sinds een aantal maanden is Marisa twee keer per week tussen 2.00 en 4.00 uur te horen op Radio 2. Die zendtijd is eigenlijk bedoeld voor jong talent. “Ik ben niet echt nieuw talent meer; ik werk al 18 jaar bij de radio”, grapte Marisa. “Er kwam voor een paar maanden zendtijd vrij en ik mocht het doen. Dan hoop je natuurlijk dat ze zeggen: jouw programma is zo leuk, je mag wat langer blijven zitten. Maar de zendtijd is gewoon even op, die is beloofd aan andere mensen. Ik vind dat zó ontzettend jammer.”

Nieuw programma

Met het oog op de nieuwe programmering van Radio 2 sluit Marisa niet uit dat ze terugkeert op de publieke zender. “Er gaat natuurlijk van alles veranderen hier op Radio 2, dus ik hoop dat ik kan blijven. Het tijdstip maakt mij niet uit; laat mij maar lekker in de nacht radio maken”, zei Marisa, die van een tijdslot op drivetime niet zegt te dromen.

Marisa begon in september 2014 bij Radio 2, als tijdelijke invaller van Kristel van Eijk. In januari 2016 ging ze aan de slag als een van de presentatoren van het programma ”t Wordt Nu Laat’, iedere werkdag te horen van 0.00 tot 2.00 uur. Eind vorig jaar ging Marisa met zwangerschapsverlof en sinds kort is ze weer in de nacht op Radio 2 te horen.

Marisa was in 2016 een van de eerste vrouwelijke presentatoren van de Top 2000.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2