Home Landelijke radio Mariek de Vries nieuwe NOS-correspondent in China

Mariek de Vries nieuwe NOS-correspondent in China


Marieke de Vries wordt vanaf komende zomer de nieuwe correspondent voor de NOS in China. Ze volgt Wouter Zwart op die eind dit jaar een nieuwe standplaats krijgt in de Verenigde Staten. De Vries werkt sinds 2004 bij de NOS als televisieverslaggever. Ook in China richt ze haar aandacht vooral op televisie. Freelancecorrespondent Karen Eshuis zal het meeste radiowerk doen vanuit China. 

De Vries is 39 jaar oud en was naast verslaggeefster sinds 2010 plaatsvervangend chef van de binnenlandredactie van NOS Nieuws. Voordat zij bij de NOS kwam, werkte ze onder meer voor Hart van Nederland. Ze studeerde Journalistiek aan Windesheim in Zwolle, waar zij in 1997 afstudeerde.

"Door de vele reizen met het koninklijk gezelschap heb ik me al vaak mogen onderdompelen in andere culturen. Die reizen zijn te kort om een land echt te leren kennen. Het correspondentschap geeft me nu de kans om dat in China wel uitgebreid te doen. Een droom die uitkomt. En een hele uitdaging om de culturele, politieke en economische ontwikkelingen van deze opkomende wereldmacht begrijpelijk over te brengen op het Nederlandse publiek", aldus De Vries.

Gerard van den Broek, chef buitenland van NOS Nieuws: "Marieke is met haar brede internationale ervaring als multimediaal verslaggever in staat de snelle ontwikkelingen in China te verslaan. Het is voor de NOS belangrijk om, net als nu met Wouter Zwart, een sterke correspondent te hebben in dit land, een wereldmacht in wording, dat veel vraagt van een correspondent: tact, doorzettingsvermogen, en de capaciteiten om zowel politieke analyses te maken als mooie reportages over de Chinese samenleving."

Vorig artikel‘Adres Onbekend’ krijgt regionale versie op regionale radiozenders
Volgend artikel3FM maakt nominaties Awards bekend