Home Landelijke radio Marathoninterviews in de zomer terug op Radio 6

Marathoninterviews in de zomer terug op Radio 6

De marathoninterviews in de zomermaanden zijn terug op Radio 6. Op de jazzzender herhaalt de VPRO elke zaterdagmorgen tussen 08:00 en 12:00 uur een marathoninterview met schrijvers. Het laatste uur bestaat uit nieuw materiaal. Interviewers kijken daarin met de betrokken auteur terug op het oude gesprek en vertellen hoe het hen sindsdien is vergaan.

Samensteller is Wim Brands, van onder meer het tv-programma Boeken. De schrijvers zijn Thomas Rosenboom, Kristien Hemmerechts, Maarten ’t Hart, Jan Siebelink, Ian Buruma en Jan Wolkers. Met die laatste was terugblikken uiteraard onmogelijk, vandaar dat zijn biograaf Onno Blom in het laatste uur vertelt over het leven van Wolkers en het maken van zijn biografie.

Op Radio 1 zijn alleen nog marathoninterviews te horen rond kerst. "Geen ideaal tijdstip", vindt eindredacteur en interviewer Djoeke Veeninga. "Wie zit er nu op kerstavond urenlang radio te luisteren?" Maar hogere machten beslisten anders: "Laurens Borst, de zendercoördinator, vond het fenomeen niet meer passen in de daguitzendingen op Radio 1", aldus Veeninga.

Vandaar dat het experiment dit jaar wordt herhaald met vijf interviews, wederom uitgezonden op avonden rond de Kerstdagen.