Home Landelijke radio Maasland Radio gaat ook televisie maken

Maasland Radio gaat ook televisie maken

De Noord-Limburgse omroep Maasland Radio gaat ook televisie maken. De eerste uitzending van ‘Maasduinen TV’ moet rond kerstmis te zien zijn. De lokale omroep van Arcen, Velden en Nieuw-Bergen gaat elke week een programma van een kwartier tot twintig minuten maken, dat op de zender herhaald wordt.

“We willen hiermee de lokale gemeenschap nog beter bedienen. We gaan twee verschillende versies maken, één voor Arcen en Velden en één voor Bergen”, vertelt directeur Vince Beijersbergen. “Een interview met een wethouder over een puur Bergense kwestie is voor inwoners van Arcen en Velden niet zo interessant”, zo legt hij uit.

De omroep richt zich vooral op het maken van reportages. “We gaan op bezoek bij een vereniging waar ets te doen is of we gaan naar een evenement”, aldus Beijersbergen. De omroep betaalt de kosten van het televisiemaken uit reclame-inkomsten. De uitzendingen vinden plaats op het huidige kanaal van de kabelkrant. Voor het maken van televisie heeft Maasland Radio een team van vrijwilligers ter beschikking, maar de omroep is nog bezig met het werven van nieuwe krachten. [LD]

Vorig artikelJeroen van Inkel geeft deelneemster Gouden Kooi kans om te stoppen
Volgend artikelWessel van Diepen neemt afscheid van Radio 538