NPO Radio 2 is, dankzij de Top 2000, weer marktleider geworden. Dat blijkt uit de vanochtend gepubliceerde luistercijfers over de periode november-december 2018. De zender is ruim zes procentpunt hoger dan de nummer 2, Radio 538. Ook SkyRadio doet, dankij de kerstmuziek, goede zaken.

Alle andere zenders hebben deze periode het nakijken en moeten marktaandeel inleveren. Qmusic daalt deze periode sterk (1,1%), Radio 538 levert in (1%) en ook 3FM blijft dalen: de zender verliest 0,2 procentpunt marktaandeel. De vernieuwde opzet van 3FM Serious Request: De Lifeline heeft de dalende luistercijfers geen halt toegeroepen.

In vergelijking met een jaar geleden doet Radio 10 goede zaken. De zender winter in een jaar 2.1 procentpunt marktaandeel bij. Ook Qmusic, NPO Radio 2 en NPO Radio 5 scoren hoger dan een jaar geleden, allemaal één procentpunt. De grootste dalers over het jaar gezien zijn de regionale omroepen (ORN) en 3FM.

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7.264 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 48 minuten per dag.

Stationnov - dec
2018
okt - nov
2018
 nov - dec
2017
 
Vorig artikelAdverteerders willen geen reclamevrije publieke omroep
Volgend artikelHoe 3FM in een paar jaar tijd kelderde in marktaandeel