Home Landelijke radio Luisteraars van Arrow kiezen Jimi Hendrix als beste gitarist aller tijden

Luisteraars van Arrow kiezen Jimi Hendrix als beste gitarist aller tijden

Jimi Hendrix is gekozen tot de beste gitarist aller tijden door de luisteraars van Arrow Classic Rock. Hendrix die in 1970 op 27 jarige leeftijd overleed, maakte eind jaren ’60 furore met rock klassiekers als Hey Joe, Voodoo Child en All Along The Watchtower. Led Zeppelin gitarist Jimmy Page eindigde op een tweede plaats, op de voet gevolgd door Blues veteraan Eric Clapton.

De verkiezing van de beste rock artiesten is de afsluiting van Arrow Rocktober. Gedurende de maand oktober hebben luisteraars de muziek op Arrow Classic Rock bepaald. Zo werd de Arrow Rock 500 samengesteld uit 40.000 stemmen en werden door de luisteraars bepaalde Album Top 100’s van zowel de 70’s, 80’s als 90’s uitgezonden.

Bij de vocalisten ging de meeste stemmen voor beste zanger uit naar Robert Plant van Led Zeppelin en die voor beste zangeres naar Heart zangeres Ann Wilson. Op een respectievelijke tweede en derde plaats eindigde Mick Jagger en David Bowie en bij de dames Anouk en Janis Joplin. Als beste bassist kwam Roger Waters van Pink Floyd uit de bus, op een opvallende derde plaats staat Tony Levin, bekend van zijn werk met King Crimson en Peter Gabriel. Led Zeppelin’s John Bonham eindigt als beste drummer, gevolgd door Bill Bruford van Yes en Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring.

“Misschien zijn deze gasten niet cool, maar ze zijn wel de meest innovatieve en bepalende muzikanten uit de geschiedenis van de rockmuziek. Ze vertegenwoordigen een rockgevoel dat bij de luisteraars van Arrow Classic Rock staat voor eeuwigheidswaarde en kwaliteit” zegt Ad Ossendrijver, directeur van Arrow Classic Rock.

Vorig artikelGerard Timmer: Caz! moet meer de werkwijze van televisie volgen
Volgend artikelRuud de Wild live vanuit Kopenhagen