Home Landelijke radio Luisteraars leven mee met Classic FM

Luisteraars leven mee met Classic FM

Classic FM wordt bedolven onder de reacties van luisteraars. Het station kreeg gisteren te horen dat het geen frequentiepakket zal krijgen. “Luisteraars kunnen na 1 juni niet meer in de auto, keuken, slaapkamer of op de walkman luisteren. Velen vragen om een protestactie. Helaas zien wij hier geen mogelijkheden toe”, zo staat op de website van het klassieke station.

Een radiobedrijf mag maar twee frequentiekavels bezitten. Aangezien Classic FM onder Sky Radio valt, mag het klassieke station geen pakket hebben. Sky Radio kreeg naast een eigen pakket ook een pakket voor de Gouwe Ouwe zender.

Het klassieke radiostation is een opmerkelijk slachtoffer van de herverdeling. Juist deze zender kon op veel sympathie rekenen van Tweede-Kamerleden en was voor hen een reden om niet te kiezen voor een gewone veiling, maar voor een vergelijkende toets.

Classic FM heeft wel meegedaan in de vergelijkende toets in het kavel dat bestemd is voor klassieke muziek. Maar het station was de enige gegadigde, terwijl Sky ook al twee andere kavels kreeg toebedeeld. Het kavel klassieke muziek is daarom nog niet ingevuld. Het volgende kabinet moet beslissen wat ermee te doen.

Classic FM is op dit moment aan het aftellen naar het einde van haar bestaan op de FM-band. Maar Classic FM geeft niet op en gaat gewoon door. Het station zal geen protestactie ingang gaan zetten, maar gaat door op de kabel, via de satelliet en internet.

Een volledig overzicht van de etherfrequenties is hier te vinden. >>

Vorig artikelAfvallers gaan naar de rechter
Volgend artikelYorin FM en RTL FM gaan grote namen aantrekken