Home Landelijke radio Lucella Carasso en Tim Overdiek samen in het NOS Radio 1 Journaal

Lucella Carasso en Tim Overdiek samen in het NOS Radio 1 Journaal


Lucella Carasso en Tim Overdiek presenteren vanaf vandaag samen de avondeditie van het NOS Radio 1 Journaal. Hierdoor krijgt het Radio 1 Journaal zowel in de ochtend als in de avond duo-presentatie.

De NOS heeft besloten om over te gaan op duo-presentatie omdat er veel positieve reacties van luisteraars over zijn. "Het komt de snelheid, de afwisseling en de levendigheid van het programma ten goede." Carasso en Overdiek zeggen erg uit te kijken naar de samenwerking. Ze willen nog meer gaan inzetten op contact en interactie met de luisteraar via de verschillende sociale media, omdat dat iets toevoegt aan de dynamiek van een uitzending.

Lucella Carasso presenteert al sinds 2005 het NOS Radio 1 Journaal. Daarvoor was ze politiek verslaggever bij NOS Den Haag Vandaag. Tim Overdiek begon op 3 januari van dit jaar als presentator nadat hij eerder onder andere correspondent voor de NOS in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië was. Tussen 2008 en najaar 2010 maakte hij als adjunct-hoofdredacteur deel uit van de hoofdredactie van NOS Nieuws.

Vorig artikelRadio 538 gaat verder samenwerken met tv-zenders RTL
Volgend artikelBert Huisjes nieuwe hoofdredacteur PowNed