Home Landelijke radio Louis van Gaal praat niet meer met Langs De Lijn

Louis van Gaal praat niet meer met Langs De Lijn

AZ-trainer Louis van Gaal wil verslaggevers van het NOS-radioprogramma Langs de Lijn niet meer te woord staan. Dat heeft de voetbalclub afgelopen weekeinde per brief laten weten aan het sportprogramma van Radio 1. Volgens een woordvoerder van AZ is de radiostilte ”het enige wapen dat Van Gaal heeft om zijn ongenoegen te laten blijken over Langs de Lijn”.

De onvrede van de voetbalcoach komt voort uit zijn moeizame relatie met verslaggever Andy Houtkamp. Van Gaal is het al een tijdje niet eens met de voetbalvisie van Houtkamp en in het oudejaarsweekeinde resulteerde dat in een interview waarin de trainer boos reageerde op de vragen van de journalist.

Langs de Lijn besloot het moeizame vraaggesprek in zijn geheel uit te zenden. Later brachten de radiomakers ook een samenvatting van het interview. Volgens Van Gaal komen in die samenvatting zijn argumenten onvoldoende naar voren en lijkt het of hij alleen maar boos is. Die volgens Van Gaal eenzijdige samenvatting was de druppel die de emmer deed overlopen.

Volgens de zegsman kunnen de NOS-radioverslaggevers gewoon hun werk blijven doen. ”Ze kunnen het stadion in en ook met de spelers spreken. Maar tot nader bericht is de coach niet beschikbaar. Hoe lang dat gaat duren? Louis kennende zou dat de rest van het voetbalseizoen kunnen duren.” [Planet]

Vorig artikelZakenman Roel Pieper stapt in media
Volgend artikelWinnaars Gouden Harpen bekend gemaakt op Radio 2