Home Landelijke radio Live uitzendingen tijdens Oscars op Radio 1 en Noordzee FM

Live uitzendingen tijdens Oscars op Radio 1 en Noordzee FM

Zowel Radio 1 als Noordzee FM zenden in de nacht van zondag en maandag speciale programma’s uit in verband met de uitreiking van de Oscars. De uitreiking voor ’s werelds grootste filmprijs vindt zondag plaats in Hollywood.

De uitzending op Radio 1 die duurt van 00:00 tot 06:00 uur wordt gemaakt door de NCRV. De eerste twee uur van deze ‘NCRV’s Oscarnacht’ worden gepresenteerd door Henk-sjoerd Oosterhoff, daarna neemt Marc de Hond presentatie over. In de uitzendingen zijn veel gesprekken te horen met Nederlanders die furore maken in de filmwereld en wordt er regelmatig contact gezocht met een verslaggever die live bij de uitreiking aanwezig is. Daarnaast zijn filmdeskundigen Frans Wollrabe en Robert Blokland aanwezig in de studio.

Noordzee FM besteedt het hele weekend veel aandacht aan de uitreiking van de Oscars. Zo zijn er onder meer gesprekken met kok Rudolph van Veen die het desert heeft gemaakt voor het Oscargala en Peter R. de Vries die meer weet over de zware beveiliging van het evenement. Tijdens de Oscarnacht presenteert Marcel Vermeer van 22:00 tot 2:00 uur een programma, gevolgd door Menno Barreveld die tot 6:00 doorgaat. In de uitzendingen is er live contact met René Mioch die in Hollywood aanwezig is bij de uitreiking.