Home Landelijke radio Liesbeth List krijgt Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs

Liesbeth List krijgt Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs

Liesbeth List krijgt op Op dinsdag 2 april de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs. Dit werd zojuist bekend gemaakt door presentator Hijlco Span tijdens zijn programma op de nostalgische publieke zender. Radio 5 Nostalgia eert de chansonnière voor haar onderscheidende bijdrage aan de Nederlandse muziek in haar carrière die ruim 40  jaar beslaat.
 
De grande dame ontvangt de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs en zingt uit haar rijke oeuvre. Evergreens als ‘Pastorale’, ‘Brussel’ maar ook ‘Non, je ne regrette rien’ passeren de revue. "Radio 5 Nostalgia eert Liesbeth List voor haar oeuvre en haar bijzondere bijdrage aan de lichte muziek. Wij hebben veel respect voor de wijze waarop ze haar carrière vorm heeft gegeven", zegt Ron Stoeltie, manager muziek van Radio 5 Nostalgia. "Sinds jaar en dag weet Liesbeth een miljoenenpubliek te bekoren met haar prachtige stem, haar mooie liedjes en bovenal haar warmte en persoonlijkheid."

De publieke zender reikt de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs uit aan een artiest/componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de lichte muziek. De prijs bestaat uit een award en een geldbedrag van 5.000 euro, dat bestemd is voor een door de ontvanger te kiezen goed doel. Tijdens de feestelijke avond maakt Liesbeth List bekend naar welke organisatie deze donatie gaat. Eerder ontvingen Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers en George Baker de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs.

Vorig artikelHoe is het met Robin Velderman?
Volgend artikelLuistercijfers december – januari: 3FM en Radio 2 lopen verder uit