Home Landelijke radio Leon Verdonschot wint Pop Pers Prijs 2005

Leon Verdonschot wint Pop Pers Prijs 2005

Kink FM-presentator Leon Verdonschot is de winnaar van de Pop Pers Prijs 2005. Hij kreeg de prijs vandaag uitgereikt op het Noorderslag Seminar in de Oosterpoort in Groningen. De Pop Pers Prijs is een initiatief van het Nationaal Pop Instituut (NPI).

Volgens het jury rapport is Verdonschot “een volbloeds allrounder, iemand die de voor onverenigbaar gehouden begrippen ‘afstand’ en ‘betrokkenheid’ als vanzelfsprekend in één persoon verenigt”. Verder spreek het rapport over de opvallende openhartigheid waarmee alle geïnterviewden spreken. “In de interviews van Leon Verdonschot lees je dingen, die je nergens anders te weten komt, terwijl veel van de geïnterviewden toch ook in de andere bladen staan. Het antwoord op deze vraag zit hem in de door Verdonschot gestelde vragen zelf. Die getuigen van zo’n groot mededogen, dat ze haast niet anders dan het beste losmaken in de aangesprokene.”

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor het gehele oeuvre van de winnende popjournalist. De jury kijkt vooral naar bijzondere prestaties die de genomineerden het afgelopen jaar hebben geleverd. Eerdere winnaars waren onder meer Anton Corbijn, Jip Golsteijn, Martin Bril, Tom Engelshoven en de website 3 Voor 12.

Leon Verdonschot is journalist bij onder andere Nieuwe Revu en De Groene Amsterdammer. Daarnaast presenteert hij iedere zondagmiddag tussen 12:00 en 14:00 uur het programma ‘Oeverloos’ bij Kink FM.

Vorig artikelDownload Top 750 vanaf morgen op Radio Veronica
Volgend artikelRadio 1 Journaal en Langs de Lijn fuseren in het weekend