Home Landelijke radio Laurens Drillich stopt als voorzitter BNN, Patrick Lodiers opvolger

Laurens Drillich stopt als voorzitter BNN, Patrick Lodiers opvolger

Laurens Drillich stopt in december 2007 met zijn werkzaamheden als voorzitter van omroepvereniging BNN. Patrick Lodiers wordt aanstaande zaterdag 8 september aan de Ledenraad voorgedragen om hem op te volgen.

Laurens Drillich was nauw betrokken bij de oprichting van BNN in 1998. Als directeur Televisie verliet hij de omroep in januari 2002 voor drie jaar om Endemol Mexico op te richten, om vervolgens in januari 2005 terug te keren als voorzitter van BNN. Drillich blijft bestuurslid van BNN, een parttime functie.

“Ik vertrek met pijn in mijn hart bij BNN omdat ik in het buitenland ga wonen en werken. Dat was ik al een tijdje van plan. Maar ik vertrek nú omdat ik zo’n schitterende en jonge opvolger heb gevonden. Vijf jaar na het overlijden van Bart heeft BNN weer een presentator en programmamaker als voorzitter en boegbeeld. Daar ben ik heel trots op. Het gaat al heel erg goed met BNN en dat kan zo alleen maar beter worden”, aldus Drillich.

Patrick Lodiers begon in 2001 als presentator bij BNN met een reis naar de Filippijnen voor het programma ‘BNN Docu: De Wereld Van…’ Daarna volgde een lange reeks programma’s zoals BNN at Work, Couscous & Cola, Je Zal Het Maar Hebben, De Lama’s en Over Mijn Lijk. Daarnaast was hij hoofdredacteur tv.

Af en toe valt hij ook in bij de radioprogramma’s van BNN op Radio 1 en onlangs presenteerde hij een aantal keer Met Het Oog Op Morgen voor de NOS op Radio 1. Of hij dat nog vaker zal doen, is nog onduidelijk.

“Het is niet eenvoudig. Want het voelt alsof je in de voetsporen van BNN’s Goddelijke Drie-eenheid treedt; Gerard Timmer, Laurens Drillich en Bart de Graaff zijn toch de Vader, de Zoon en de Heilige Geest van BNN. Maar ik vind het een onwaarschijnlijke eer en ga verschrikkelijk mijn best doen, want BNN is een uitzonderlijke club met mooie en inspirerende mensen!”, aldus Lodiers.