Home Landelijke radio Larís Macpherson vervangt Astrid de Jong bij United

Larís Macpherson vervangt Astrid de Jong bij United

Larís Macpherson zal vanaf 5 januari de plaats van Astrid de Jong in het jongerenmagazine BNN United op Radio 1 innemen. Laris zal dit doen op maandag- en vrijdagavond, de overige avonden worden gedaan door Marjolein Dekkers.

Larís volgde cursussen redactie- en radiojournalistiek aan de Hilversumse Media Academie en de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Haar eerste radio-ervaring deed ze in 1996 op bij de Lokale Omroep Almelo. Daarna verzorgt ze de radiopresentatie van diverse talkshows voor Talk Radio. In 1997 maakt ze de switch naar televisie als ze voor RTV Oost samen met Eddy Zoëy het programma ‘Jong Belegen’ presenteert. Daarna volgen voor diezelfde omroep ook de televisieprogramma’s ‘Ossies’ en ‘Zomertoer’. In 2002 en 2003 is zij bij Giel Beelen op 3FM zijn sidekick en nieuwslezer. Momenteel werkt Larís bij RTV Oost waar zij sinds maart 2001 de radiopresentie en redactie doet van het muziekprogramma ‘Avondsessie’.

Larís Macpherson: “Ik heb lang gedacht dat ik niets leuk genoeg vind om elke dag te doen, totdat ik radio ontdekte. Volgens mij de beste uitvinding ooit. Je kunt op veel manieren naar radio luisteren en op nog meer manieren radio maken. Bij BNN is er lekker veel ruimte voor die veelzijdigheid. En wat de presentatie van BNN United betreft, na vier jaar oefenen in mijn dromen ga ik het nu echt doen!”.

Astrid de Jong vertrok bij United om de plaats van Sander de Heer in te nemen bij het 3FM programma Ruuddewild.nl.

Vorig artikelHits konden in 2003 met minder airplay toe
Volgend artikelJeroen van Inkel maakt proef uitzending op Veronica