Home Landelijke radio L1 Radio komt met meer nieuws

L1 Radio komt met meer nieuws

L1 Radio wijzigt de programmering op een aantal punten met ingang van 1 december. Meer nieuws en meer live is de gedachte achter de aanpassingen.

Het regionale nieuwsprogramma Knooppunt Limburg (maandag tot en met vrijdag) begint vanaf 1 december om 16.00 uur. Dat is een uur eerder dan nu.
Hallo Hubert, met Hubert van Hoof, wordt met een uur verlengd en duurt voortaan van 13.00 tot 16.00 uur. Hallo Hubert is een muziekprogramma, waarin luisteraars volop de kans krijgen om live hun inbreng te hebben.

Michel van Bergen Henegouwen, programmaleider L1 Radio: “Regionaal nieuws is onze kerntaak en voor de meeste mensen de belangrijkste reden om op L1 af te stemmen. We zetten onze sterkste troefkaart voortaan dus eerder in. In de middag kiezen we bewust voor één programma. Het wordt een mix van verzoekjes, spelletjes en goeie muziek, met Hubert van Hoof als gezellige huisvriend.”

Behalve in de middag, wordt ook in de ochtend geïnvesteerd in het nieuwsprogramma met meer live-verslaggeving. Daarnaast trekt verslaggever Lubert Priems voor Goeiemorgen Limburg iedere ochtend door de provincie voor het maken van zijn rubriek De Buurt, met verhalen van de straat.

Nieuw per 1 december is ook het programma van Pieter Kiewied op zaterdagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur. In Rondje Zaterdag krijgen luisteraars tips voor het weekeinde, reportages en muziek.

Een ander nieuw programma is Jukebox, maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur, ook met Pieter Kiewied. Via internet kunnen luisteraars zelf in de cd-lijst van L1 kijken en hun eigen muziekprogramma samenstellen.