Home Landelijke radio L1.nl meest bezochte Limburgse site

L1.nl meest bezochte Limburgse site

De internetsite van de regionale omroep L1 Radio en TV is afgelopen jaar uitgegroeid tot de meest bezochte Limburgse website. Op L1.nl worden nu maandelijks meer dan 186.000 unieke bezoekers geregistreerd. Alleen al in december leverde dit aantal bezoekers in totaal ruim negen miljoen hits op.

Er zijn geen cijfers bekend van Limburgse internetsites met meer bezoekers. De provincie Limburg, die een van meest populaire regionale overheidssites heeft, maakte onlangs bekend dat haar site 30.000 bezoekers per maand trekt.

L1.nl brengt sinds begin 2002 doorlopend regionaal nieuws, zeven dagen per week. Het veruit meest bekeken videofragment op de site was afgelopen jaar een tv-item over een Heerlense wethouder die een burger een ´zeikbeer´ noemde. Dit item is 97.000 keer bekeken door bezoekers van de L1-site.
Hoofdredacteur Leo Hauben van L1: “De kracht van onze website is dat we de hele dag door het regionale nieuws verversen. Bij grote nieuwsgebeurtenissen, zien we het aantal bezoekers meteen met tientallen procenten stijgen. Internetgebruikers hoeven nu en in de toekomst op onze site niet te betalen voor het laatste nieuws uit hun eigen regio. We streven naar zeker 300.000 unieke bezoekers per maand binnen twee jaar.”

In tegenstelling tot de landelijke publieke omroepen, hebben de regionale publieke omroepen geen extra overheidsgeld ontvangen voor internet-activiteiten.