Home Landelijke radio Kysia Hekster nieuwe verslaggever Koninklijk Huis bij NOS

Kysia Hekster nieuwe verslaggever Koninklijk Huis bij NOS


Kysia Hekster wordt de nieuwe verslaggever Koninklijk Huis bij NOS Nieuws. Hekster volgt de huidige verslaggever Koninklijk Huis Marieke de Vries op, die zelf correspondent in China wordt.

Hekster is nu de correspondent van de NOS in Rusland. Wie Kysia Hekster als correspondent in Moskou gaat opvolgen, is nog niet bekend.

Ze is al sinds 1999 verbonden aan de NOS. Ze begon als redacteur/verslaggever bij het NOS Radio 1 Journaal. In 2005 werd ze benoemd tot plaatsvervangend chef buitenland bij NOS Nieuws. In 2008 volgde haar benoeming tot multimediaal correspondent in Moskou, van waaruit zij over Rusland en de overige voormalige Sovjetstaten berichtte voor radio, televisie en internet. Hekster studeerde maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Voor haar journalistieke loopbaan was ze een jaar lang voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond.

Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws, is blij met de benoeming van Kysia Hekster. "Kysia heeft zich tijdens haar correspondentschap laten zien als een echte multimediale journalist die alle media bij de NOS wist te bedienen met heldere verhalen over de regio waar zij verbleef. Die ervaring komt zeker van pas in haar nieuwe functie.  Vanuit binnen- en buitenland zal zij berichten over het nieuws rond en over het Koninklijk Huis en de koninklijke familie. Ik ben ervan overtuigd dat zij een waardige opvolger wordt van Marieke de Vries die deze belangrijke journalistieke functie op een excellente manier inhoud heeft gegeven."