Mark van der Molen krijgt kritiek te verduren op sociale media vanwege het niet naleven van de coronaregels. De dj van NPO 3FM was afgelopen weekend in Frankrijk en bracht een kortstondig bezoek aan Parijs, waar momenteel code oranje geldt. Volgens de RIVM-maatregelen moet Mark vervolgens tien dagen in quarantaine, maar de jock was vanavond ‘gewoon’ op 3FM te horen.

“Durf je nog wel bij me in de studio te zitten?”, vroeg Mark vanavond grappend aan zijn sidekick Rámon Verkoeijen. Mark was afgelopen weekend met zijn vriendin in Frankrijk, op een plek waar geen code oranje geldt. “We zaten daar op een prachtige plek, afgezonderd van de buitenwereld, op het platteland. Ik heb twee koeien gezien en de host”, zei hij.

In Parijs

Op social media wordt vooral gevallen over Marks terugweg: hij reed via Parijs terug naar Nederland. “Mijn vriendin had de Eiffeltoren nog nooit gezien. Ik dacht: dan rijden we even door Parijs.” De jock parkeerde de auto en stapte uit in de hoofdstad. “Ik denk dat ik twee minuten uit de auto ben geweest. Er was niemand en ik had een mondkapje op.”

Volgens de officiële RIVM-richtlijnen zou Mark nu tien dagen in quarantaine moeten, omdat hij in oranje gebied is geweest. Dat heeft hij dus niet gedaan. “Ik woon in Rotterdam, daar is het code rood”, motiveerde Mark zijn keuze.

“Volgens mij zijn dit soort grappen juist de reden dat mensen steeds lakser met de regels omgaan”, luidt onder meer de kritiek op de 3FM-dj.

Foto: NPO 3FM | Tom van Huisstede