Home Landelijke radio KPN, OLON en kabelbedrijven werken samen aan centrale distributie van lokale omroepen

KPN, OLON en kabelbedrijven werken samen aan centrale distributie van lokale omroepen

Het moet mogelijk worden dat de signalen van alle lokale omroepen centraal te verzamelen en aan te bieden aan de pakketaanbieders. Via het centrale distributieplatform (de OLONMediahub) vergroten de omroepen hun bereik. Dit staat in een convenant dat ondertekend is door de vereniging van kabelbedrijven, de OLON en KPN.

De Mediawet breidt sinds kort de must carry-status van publieke lokale omroepen uit naar alle relevante pakketaanbieders. Via de OLONMediahub kunnen de omroepen hun signalen aan hen aanleveren.
 
Martijn Vroom, voorzitter OLON: "Dit convenant is een mijlpaal in het sectorale veranderprogramma. Eerder hebben we overeenstemming bereikt met de VNG over de wettelijke taak van de lokale publieke omroepen door een 'lokaal toereikend media-aanbod' gezamenlijk te definiëren. Nu kunnen we samen met de pakketaanbieders werken aan een nog betere, bredere en modernere verspreiding van dit unieke, onderscheidende en maatschappelijk relevante media-aanbod. Samen met de regionale krachtenbundeling legt deze collectieve voorziening de basis voor de vernieuwing van de publieke omroep die het dichtst bij de leefwereld van de mensen staat: de publieke streekomroep."

Vorig artikel100% NL betaalt boete meezingende luisteraar
Volgend artikelOLON en gemeenten willen lokale omroepen dwingen om samen te werken