Home Landelijke radio Back to the oldschool en Rob Stenders in nachtprogrammering Radio 2

Back to the oldschool en Rob Stenders in nachtprogrammering Radio 2

Het programma ‘Back to the oldschool’ met Jeffrey Willems en 3FM-dj Rob Stenders zullen vanaf 1 januari 2003 in de nachtprogrammering van Radio 2 te horen zijn. Dat heeft zendercoördinator Kees Toering van de publieke zender vandaag bekend gemaakt. De nacht gaat officieel ‘De Radio 2 muzieknacht’ heten. Radio 2 is nu nog gekoppeld aan Radio 1 in de nacht. Vanaf de jaarwisseling heeft de familiezender een eigen programmering.

Radio 2 wil zich onderscheiden van de nachtprogrammeringen op andere zenders. “Wij willen geen items en lange gesprekken. Wij willen gewoon lekkere muziek op de zender”, aldus zendercoördinator Kees Toering.

Vanuit de luisteraars is er lange tijd actie gevoerd om ‘Back to the oldschool’ met Jeffrey Willems terug op de radio te krijgen. Het programma stopte vorig jaar op 3FM. Na de bekendmaking dat Radio 2 ook een nachtprogrammering zou krijgen, kreeg de zender veel verzoeken het programma terug op de radio te brengen. Iedere zondag- op maandagnacht is het programma te horen tussen 1 en 3 uur.

Ook 3FM-boegbeeld Rob Stenders gaat een nachtprogramma maken op Radio 2. Het ‘Rob Stenders Popdossier’ zal door de muziekgeschiedenis tussen 1965 en 1990 heengaan. Iedere zaterdag- op zondagnacht is het programma tussen 3 en 6 uur te horen.

Het programma ‘For the record’ verhuist van Radio 1 naar Radio 2. Het door Mart Smeets gepresenteerde programma zal iedere zaterdag- op zondagnacht tussen 1 en 3 te horen zijn.

Doordeweeks zullen er veel bekende dj’s te horen zijn zoals Edwin Diergaarde, Harjo Thijs en Daan Hartgens. Er zijn ook nieuwe namen zoals Rens Pols.