Home Landelijke radio Kort radionieuws van woensdag 4 december

Kort radionieuws van woensdag 4 december

Kort radionieuws van woensdag
Tuidraden zendmast IJsselstein vervangen
Zenderbouwer Nozema vervangt in de maand december drie van de twaalf tuidraden van de Gerbrandytoren in IJsselstein. Deze operatie staat in het kader van groot onderhoud aan de zendmast.

De nieuwe tuidraden hebben een paar belangrijke voordelen ten opzichte van de huidige kabels. Zo zijn ze niet alleen onderhoudsvrij, maar zijn ze ook sterker en stugger. De overige negen draden verkeren nog in perfecte staat en hoeven niet op korte termijn vervangen te worden.

Miljoenen Nederlanders zijn van de Gerbrandytoren afhankelijk voor de ontvangst van hun dagelijkse radio- en televisieprogramma’s. De toren is met zijn 375 meter het hoogste bouwwerk van Europa en wordt in december gewoonlijk door Nozema met lampen opgetuigd om dienst te doen als de ‘hoogste kerstboom ter wereld’. Door de werkzaamheden zal dat dit jaar niet gebeuren.

Radio Rosita op de Twentse Kabel
Radio Rosita krijgt een plekje op de Twentse kabel. Naar verwachting is de Haaksbergse zender in maart voor het eerst in de hele regio te beluisteren. Dat heeft de Twentse programmaraad maandagavond besloten.

Zeven zenders meldden zich bij de vernieuwde programmaraad. Slechts drie van hen konden de kabel op. Kabelmaatschappij Essent wordt door deze raad geadviseerd over het aanbod. Essent gaat vervolgens schuiven met de frequenties. Pas daarna wordt duidelijk waar Rosita op de kabel te vinden zal zijn.

Het betreft, naast Haaksbergen, de plaatsen Hengelo, Enschede, Denekamp, Borne, Losser, Ambt-Delden, Rijssen, Nijverdal en Hellendoorn. Hierna wil Rosita in onderhandeling met UPC voor de Achterhoek en Cogas voor Oldenzaal en Almelo.

Alternatieve Party door Kink FM in Zwolle
Samen met alternatief radiostation Kink FM presenteert poppodium Hedon in Zwolle zaterdagavond 14 december van tien tot drie een @lternatieve p@rty.

Dj is Saxia F, die elke zaterdag te horen is via Kink-radio. Ze heeft naam en faam verworven met haar opvallende platenkeuze.