Home Landelijke radio Kort radionieuws van vrijdag 13 december

Kort radionieuws van vrijdag 13 december

Omroep.nl minder populair
De site van de publieke omroep, Omroep.nl, is in populariteit gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van Online onderzoeksbureau Multiscope. Het bureau heeft voor het derde achtereenvolgende jaar een ranglijst opgesteld van de best bezochte Nederlandse sites.

Omroep.nl daalde van 4 naar 7. De website van de HMG, RTL.nl, deed het beter. Deze runner-up valt echter voor 2002 nog net buiten de top 20. Op 1 staat www.pagina.nl. Deze site versloeg www.startpagina.nl, die daalde van de eerste naar de derde plek.

Radio StadFM wordt de omroep voor Roosendaal
Radio StadFM is ook de komende jaren de enige lokale omroep van Roosendaal. Het college van B en W vindt de SRRO, de voormalige Wouwse radio-omroep, niet representatief voor de gehele gemeente Roosendaal.

Na de herindeling in 1997 kreeg alleen Radio StadFM in de nieuwe gemeente Roosendaal van het Commissariaat van de Media een vergunning. Een van die eisen daarvoor was en is: voldoende representativiteit van de programmaraad, oftewel: komen alle maatschappelijke, culturele, godsdienstige en geestelijke stromingen voldoende aan bod.

Radio StadFM voldoet aan de voorwaarden, vinden B & W, en de Stichting Roosendaalse Radio Omroep (zoals de Wouwse Radio Omroep tegenwoordig heet) niet.

Rob de Nijs zet zich in voor Nederlandse muziek en Radio 192
De zanger Rob de Nijs maakt zich, in navolging van discjockey Ferry Maat, grote zorgen over de toekomst van de Nederlandse radio en in het bijzonder het Nederlandse lied. Volgens hem is er straks geen station meer dat de Nederlandse popcultuur vertegenwoordigt. Daarom moet een zender als Radio 192, die heel veel aandacht besteedt aan de Nederlandse popcultuur, absoluut een FM frequentie krijgen. Volgens Rob de Nijs en vele andere grote Nederlandse artiesten bewaakt alleen Radio 192 nog het Nederlands cultureel erfgoed op het gebied van de lichte muziek.

Deze stelling wordt ondersteund door diverse Nederlandse artiesten waaronder Rob de Nijs en instellingen die vinden dat Radio 192 door zijn programmering recht heeft op een FM-frequentie.