Home Landelijke radio Gemeente Haarlemmermeer woedend op VLOH

Gemeente Haarlemmermeer woedend op VLOH

De Haarlemmermeerse politiek heeft het helemaal gehad met het bestuur van de lokale omroep VLOH. Het bestuur is er niet in geslaagd binnen twee maanden een doortimmerd bedrijfsplan op tafel te leggen, zodat de poldergemeente opnieuw extra geld moet uittrekken om de zender in de lucht te houden. Dat moest Haarlemmermeer eerder ook al enkele malen doen.

De financiële situatie is zo nijpend dat de VLOH failliet dreigt te gaan. Twee maanden geleden gaf de politiek de VLOH een laatste kans: begin december zou het bedrijfsplan klaar moeten zijn. De gemeente zou intussen noodzakelijke rekeningen zoals de telefoon betalen om de zender in de lucht te houden. De VLOH heeft echter aangegeven zeker een maand langer nodig te hebben om een samenwerkingsplan met Haarlem 105/Capitol BV uit te werken. Gevolg: Haarlemmermeer kan nog eens een maand langer de rekeningen betalen.

De politieke partijen waren gisteravond tijdens de raadscommissievergadering cultuur woedend. “Ik heb het helemaal gehad met dit bestuur. Wat een onvermogen moet daar zitten”, zei PvdA’er T. Horn. P. van den Boom (VVD) wil dat het bestuur onmiddellijk aftreedt. Zijn partij wil geen cent meer betalen voor de ‘VLOH in de huidige vorm’. Zelf CDA’er S. Bak, tot gisteravond de grootste fan van de VLOH, was het spuugzat. Bak heeft afgelopen weekend tijdens het jubileum een programma bij de omroep gepresenteerd: “Ik werd constant aangeklampt door medewerkers die om een nieuw bestuur vroegen. Tijdens het jubileum is slechts één bestuurslid langsgekomen. Vijf minuten ongeveer. Dit bestuur helpt de VLOH naar de knoppen.” Leefbaar Haarlemmermeer en GroenLinks sloten zich bij de kritiek aan.

Verantwoordelijk wethouder Tuning benadrukte nog eens dat de politiek het VLOH-bestuur niet tot aftreden kan dwingen. Wel heeft hij hen dat in gesprekken meerdere malen aangeraden. “En mocht de VLOH door kunnen gaan, dan zijn er mutaties in het bestuur te verwachten”, zo zei hij. Tevens liet hij weten dat er uiterlijk 5 januari een goed bedrijfsplan moet liggen: “Anders is het einde verhaal voor de VLOH.”

Vorig artikelKort radionieuws van vrijdag 13 december
Volgend artikelExclusief concert Robbie Williams op 3FM