Home Landelijke radio Kort (politiek) radionieuws van woensdag 8 januari

Kort (politiek) radionieuws van woensdag 8 januari

Politieke Arena bij BNN

BNN United houdt op 21 januari van 21.00 uur tot 23.00 uur een politiek debat op Radio 1. Onder de titel ‘De Politieke Arena van BNN United’ discussiëren de acht grootste partijen over zaken die jongeren echt belangrijk vinden. Voorafgaand aan het debat gaan de jonge BNN United -verslaggevers Bart Meyer en Filemon Wesselink vanaf 7 januari op bezoek bij alle lijsttrekkers.

Aan het debat nemen de politici van de partijen die jongerenzaken in hun portefeuille hebben deel. Tijdens het debat komen onderwerpen als softdrugsbeleid, studeren en de studiebeurs, wonen en jeugdwerkeloosheid aan de orde.

Het debat verloopt anders dan de politici gewend zijn, want naast een SMS-spel en een quiz over het nieuws, worden zij twee aan twee opgesloten in de coalitiekamer. In de coalitiekamer krijgen de politici gedurende een plaat de tijd om samen een puzzel op te lossen. Daar zal blijken hoe goed de partijen met elkaar kunnen samenwerken.

Wouter Bos bij Radio Oost

PvdA-lijsttrekker Wouter Bos schuift maandag 13 januari aan bij het panel van het Radio Oost discussieprogramma ‘Achter de Schermen’. In dit programma wordt wekelijks de actualiteit doorgenomen met een vast panel, bestaande uit Han Pape, hoofdredacteur van het Twentse opinieblad de Roskam, Gerrit van der Kooy, parlementair redacteur van de Tros, en Marjan ter Velde, onder meer oud-wethouder van de gemeente Deventer.

Onder leiding van presentator Marc Visch krijgt de sociaal-democratische voorman de gelegenheid om als panellid zijn visie op het nieuws te geven. Geheel in de lijn van het programma mag hij daarbij de nodige tegenwind verwachten van zijn medepanelleden. Het lijdt dan ook geen twijfel dat er een levendig debat zal ontstaan. Daarnaast kunnen luisteraars vragen stellen aan de PvdA-leider.

‘Achter de Schermen’ is te horen op maandag van 17.30 tot 18.00 uur als vast onderdeel van het programma ‘Afslag Oost’.