Home Landelijke radio Kleine omroepen zijn het niet eens met sluiting radiostudio’s

Kleine omroepen zijn het niet eens met sluiting radiostudio’s

De Publieke Omroep wil in verband met de bezuinigingen tien kleine radiostudio’s sluiten, waar onderandere de RVU, Teleac, en de IKON hun radioprogramma’s vanuit maken. De kleine omroepen zijn het hiermee niet eens.

De Publieke Omroep wil uiteindelijk dat na 1 januari 2005 alle radiouitzendingen vanuit vijf studio’s worden gepresenteerd. Een veel gehoorde reactie is dat er om de studio heen een redactie is opgebouwd. Nu zou men in de nieuwe situatie heen en weer moeten rijden tussen de redactie en de studio. “Bestanden kun je wel oversturen. Maar je hebt toch een presentator, regisseur en studiogast die dan naar het AKN-gebouw toe moeten. En je weet zelf hoe lang je in het verkeer in dit dorp onderweg bent. Het is onhandig”, aldus Harm Oving, radioprogrammaleider Teleac.

Projectbegeleider Joop Daalmeijer begrijpt niets van alle kritiek. “Er zijn twintig radiostudio’s in Hilversum. Daarvan zijn er op enig moment vijf in gebruik. Als we nou als een speer al die overtollige studio’s sluiten, boek je een grote besparing. Daarom hebben we gezegd: we doen het per zender. Niet per omroep dus. Maar per zender: één studio plus eindregie, bij elkaar”, aldus Daalmeijer. [spreekbuis]