Home Landelijke radio Kink FM voorlopig gered

Kink FM voorlopig gered

Kink FM lijkt voorlopig gered. De Vereniging Veronica, eigenaar van het alternatieve station, besloot tijdens een vergadering over haar eigen toekomst het komend jaar garant te staan voor de financiering van het station. Dat schrijft VPRO’s 3VOOR12. Dus KinkFM kan als kabelstation verder.

Onlangs stapte concertorganisator Mojo uit KinkFM. Daardoor was Veronica weer volledig eigenaar van het radiostation. De vereniging zal nu het station volledig financieren. Mede omdat het verantwoordelijk was voor het terugtrekken van de radiozender bij de etherverdeling. “We hebben de zender acht jaar lang gesteund in de hoop er een etherfrequentie mee te bemachtigen. Dat is helaas niet gelukt. Uiteindelijk hebben we via de deal met Sky Radio toch een plek in de ether gekregen. Hierdoor zijn onze prioriteiten natuurlijk anders komen te liggen. Maar we voelen nog steeds een morele verantwoording voor Kink. Daarom ook deze beslissing”, zegt Veronica Holding-directeur Peter Kuiper.

Toch moet Kink op de centen gaan letten. De bijdrage van Veronica aan Kink zal in de komende komende jaren daarom worden teruggebracht tot maximaal vijfentwintig procent van het totale budget van ongeveer een miljoen euro. De rest moet worden gevonden bij nieuwe partners en sponsors. (3VOOR12 / RadioFreak)