KINK gaat in de laatste dagen van 2021 met een radiomarathon geld inzamelen voor de longverpleegkundigen in ons land. KINK-dj Tim op het Broek presenteert van 27 tot en met 31 december solo de ‘Album Top 1000’. Hij is achttien uur per dag te horen.

Voor de actie werkt KINK samen met NVALT, dat is de Vereniging voor Longartsen. “Gedurende de coronacrisis, die nu al even duurt, werken de longverpleegkundigen hard en stug door. De longartsen werken zeer nauw met hen samen en zien dagelijks hun grote inzet en loyaliteit. De longartsen en KINK willen daarom samen geld ophalen om hen allemaal te bedanken voor hun inzet tijdens Corona. Zo starten we met z’n allen het jaar positief, want dat heeft de zorg nu hard nodig”, aldus KINK.

Donaties

Tim gaat in zijn eentje de ‘Album Top 1000’ herhalen, die in juli werd uitgezonden. Van elk album draait Tim een nummer, waarbij luisteraars via de KINK-site kunnen bepalen welke dat moet worden. Luisteraars kunnen de KINK-dj sponsoren door zelf een bedrag te doneren. Dat geld komt volgens KINK geheel ten goede aan de longverpleegkundigen.

Tim is straks achttien uur per dag, van 6:00 tot 0:00 uur, te horen met de lijst. Hij kwam op het idee voor de radiomarathon, door meerdere gesprekken die hij had met longarts Erik Kapteijns. “De verhalen van Erik raakten me enorm. Hoe hij ondanks alle ellende en extreem hoge werkdruk nog zo positief blijft vind ik inspirerend”, aldus de jock.

Op maandag 3 januari wordt bekend gemaakt wat de opbrengst is.