Home Landelijke radio KINK FM start met nieuw internet-radiostation

KINK FM start met nieuw internet-radiostation

De alternatieve-muziekzender KINK FM start op 28 juni met KINK-ClassX, een webradiostation dat 24 uur per dag muziek van legendarische en invloedrijke artiesten zal uitzenden. Het beste, belangrijkste en boeiendste uit 50 jaar alternatieve en progressieve popmuziek, zal door KINK-ClassX naar voren worden gebracht

Jan Hoogesteijn, directeur KINK FM: “KINK-ClassX wordt het muzikaal, archeologisch hoogstandje van het world-wide-web. Deze zender zal iedere muzikale grens gaan overschrijden. Wij geloven dat er een grote groep mensen is in de leeftijdscategorie 30+, opgegroeid vanaf de jaren 60, 70 en 80, die nog steeds actief geïnteresseerd is in popmuziek.

“Zij bezochten in hun jeugd al festivals als Pinkpop en Lowlands, kochten albums van Pink Floyd en Janis Joplin, en zijn nog steeds bovengemiddeld geïnteresseerd in muziek. Maar tot op heden worden zij niet serieus bediend op de radio. Internet is bij uitstek geschikt als distributiemedium voor dit soort muziekkanalen. Het zal zich binnen een paar jaar, als mobiel, breedband-internet gemeengoed is geworden, niet meer onderscheiden van FM-ontvangst”, aldus Hoogesteijn.

Hiermee lijkt KINK Radio 538 achterna te gaan die zal starten met een Urban internetstation. Ook dit station sluit andere doelgroepstations niet uit.