Home Landelijke radio Eric Corton maakt Finalisten Hey DJ bekend

Eric Corton maakt Finalisten Hey DJ bekend

33 radiotalenten mochten zaterdag 12 juni hun kunsten laten horen bij BNN voor het programma ‘Hey DJ’. In dit (televisie)programma gaat BNN opzoek naar het ultieme radiotalent. Vanmiddag zijn bij That’s Live op 3FM de 12 kandidaten bekend gemaakt die mee mogen naar een speciaal zomerkamp waar ze klaar worden gestoomd tot dj. In de bar van BNN waren dit keer geen camera’s. Voor veel radiomensen een opluchting.

Van deze twaalf mensen mogen er vier direct door naar de eindronde, de zognaamde ‘hits’. Acht ’tips’ moeten de komende twee weken nog strijden om de laatste vier plekken. De eerste kandidaat moet morgenochtend om 07:00 uur bij Giel Beelen in het programma aantreden en een plaat aankondigen. Daarnaast krijgen ze allemaal een weblog waar ze alles bijhouden wat ze doen om maar op de radio te komen.

Bij de 8 tips zitten:
– Bas van Rietveld
– Frank van ’t Hof
– Joost van Wijk
– Joey Koeyvoets
– Rogier Bruggeman
– Pieter van der Hoeven
– Jan Willem van Zoest
– Vincent Reinders

Daarnaast zijn er vier hits die zeker zijn van plaatsing in de finale. Onder deze vier hits zit één vrouw (in totaal deden er drie vrouwen mee aan de contest). Deze hoeven geen opdrachten uit te voeren en mogen zich op maken voor de finale.

De 4 hits zijn:
– Cielke Sijben
– Fernando Halman
– Martijn Muijs
– Peter van Drunen

Uiteindelijk heeft één vrouw de eindronde gehaald. De 19-jarige Cielke Sijben werd tot haar grote vreugde uitgekozen tot ‘hit’. “Ik ben zo blij! Ik mag de vrouwen gaan vertegenwoordigen tussen zeven mannen. Dat is echt een uitdaging.” BNN lijkt te zijn gegaan voor de mensen die het opvallendst, meest spontaan en een tikkie brutaal waren. “Ik heb vorige week tijdens de selectiedag voor het eerst zelf de knoppen bediend.” Ook voor de 23-jarige Fernando Halman kwam zijn uitverkiezing als een verassing. “Ik maakte vorige week voor het eerst radio. Ik heb wel veel met muziek, maar radio-ervaring had ik nog niet. Maar blij ben ik wel!!”