Home Landelijke radio Kink FM komt met nieuwe avondprogramma New Music

Kink FM komt met nieuwe avondprogramma New Music

Kink FM start komende maandag met een nieuw avondprogramma. ‘New Music’ volgt ‘NightLive XS’ op en is dagelijks tussen 19:00 en 22:00 uur te horen, de presentatie is in handen van Alfred van Luttikhuizen. Het programma staat, zoals de naam al doet vermoeden, in het teken van nieuwe muziek.

De kern van het programma bestaat uit de ‘Kink FM Selector’, een interactief systeem waarin nieuwe albums worden gedraaid en voorzien van commentaar door luisteraars. Verder bevat ‘New Music’ interviews met Nederlandse en internationale bands en gesprekken met programmeurs uit het Nederlandse clubcircuit. Het programma besteed dagelijks aandacht aan nieuwe Nederlandse bands in ‘NL Roxx’, verzorgd door het Nationaal Pop Instituut. Daarnaast worden in het programma de meest recente muzikale ontwikkelingen in Vlaanderen gevolgd, “schrijft” een Nederlandse of Vlaamse band wekelijks een radio-dagboek, en is er een dagelijkse update van de grote en kleinere festivals in Nederland.

Het programma vervangt ‘NightLive XS’ dat tot op heden ’s avonds te horen was. Dit programma, dat in samenwerking met Live XS werd gemaakt, stond geheel in het teken van het Nederlandse poppodia- en festivalcircuit. Afgelopen week werd de samenwerking tussen Kink FM en Live XS verbroken, waarop het programma per direct stopte.

“Nog nooit ben ik zo trots geweest op een programma als nu. We hebben maandenlang aan deze formule gesleuteld, en ik weet zeker dat we hiermee een enorm groot publiek gaan bereiken, van festivalgangers tot incidentele concertbezoekers, en van muziekvreters tot aan nieuwsgierige liefhebbers. New Music is helemaal 2007!” aldus Arjen Grolleman, programmaleider van Kink FM.

Vorig artikelGemeente Den Haag trekt subsidie FunX in
Volgend artikelVan Pol en Bentveld nieuwe presentatoren Vroege Vogels