Home Landelijke radio Kink FM gaat interviews podcasten

Kink FM gaat interviews podcasten

Kink FM brengt vanaf vrijdag interviews met alternative artiesten via de Podcast-dienst van de zender. De luisteraar kan zich vanaf dan opgeven op www.kinkfm.com en krijgt vervolgens wekelijks een aantal interviews toegestuurd in MP3-formaat. De zender biedt deze dienst aan in samenwerking met Toazted.com.

Jan Hoogesteijn, directeur van Kink FM: “Radio zal de komende jaren drastisch veranderen. Mede door nieuwe distributie zoals DAB en draadloos internet wordt radio straks één van de vormen van audiodistributie. Podcasten is bedacht en ontwikkeld door oud-Veronicaan Adam Curry die zes jaar geleden al onderkende dat radio niet altijd live hoeft te zijn. Dit geldt voor TV ook al jaren. Mensen moeten in staat worden gesteld om delen van radioprogramma’s of hele programma’s op een door hun gewenst tijdstip te kunnen beluisteren.”

“Podcasting voorziet in een behoefte van de luisteraar. Zeker vanaf het moment dat auteursrechthebbenden, de platenmaatschappijen, het licht op groen gaan zetten waardoor radiostations toestemming krijgen om complete programma’s met muziek te mogen podcasten zal er een nieuwe en andere wijze van radiobeluistering ontstaan. Geen mass-medium, nog niet, maar zeker interessant voor een niche-zender als Kink FM. We nemen een voorschot op de toekomst door in samenwerking met Toazted.com exclusieve interviews aan te bieden.”

Niet alleen Kink FM gebruikt podcasting als aanvulling op haar radioprogramma’s. Zo biedt Radio 538 fragmenten uit haar populairste programma’s aan, Noordzee FM verspreidt op deze manier haar Showtime-nieuwsblokken en BNN heeft podcast van haar programma’s van Radio 1.

Vorig artikelRaad van Toezicht van Publieke Omroep stapt op
Volgend artikelANP breidt tipgevernetwerk uit met automobilisten