De actie van KINK om geld in te zamelen voor het zorgpersoneel heeft 57.334,23 euro opgeleverd. Het geld wordt gebruikt om het personeel op alle longafdelingen en IC’s van de Nederlandse ziekenhuizen een pakket met verrassingen en verwennerijen te geven. Op die manier willen KINK en de NVALT, de Nederlandse Vereniging voor longartsen en longartsen in opleiding, alle verpleegkundigen die de afgelopen twee jaar betrokken zijn geweest bij de covidzorg het nieuwe jaar met een positief gevoel laten beginnen.

Het geld is ingezameld door luisteraars van KINK die dj Tim op het Broek sponsorden tijdens een marathonuitzending. In de week tussen Kerst en Oud en Nieuw presenteerde hij vijf dagen lang 18 uur per dag de KINK Album Top 1000 Met Zorg, van 06:00 uur ’s ochtends tot middernacht.

“Ik ben ongelooflijk trots op wat we met z’n allen bij elkaar hebben weten te krijgen”, aldus Tim. “Hopelijk weten de verpleegkundigen zich door heel Nederland gesteund in de gedachte dat we ze dankbaar zijn voor hun harde werk en tomeloze inzet in deze barre tijden.”

Vorig artikelRenze Klamer valt in voor Humberto Tan op Radio 1
Volgend artikelJasper de Vries vader geworden