Home Landelijke radio Kermis FM, evenementenzender van formaat

Kermis FM, evenementenzender van formaat


Met ieder jaar ruim een miljoen bezoekers staat de Tilburgse Kermis in de top 3 van grootste evenementen van Nederland. "Maar gek genoeg was er nog geen radiozender die tijdens de kermis te horen is in Tilburg en omgeving", zegt Martijn Planken van de Stichting ActionRadio. Deze stichting kwam op het idee voor een evenementenzender tijdens de kermis. "Vorig jaar oktober zijn we met het idee naar de gemeente Tilburg gestapt en die waren meteen enthousiast."

De jingles (mp3) voor Kermis FM zijn gemaakt door The Rocketeers uit Hilversum. "Eerst denk je: ik wil veel herrie met kermisgeluiden. Gelukkig zijn we daar snel van afgestapt", zegt woordvoerder Planken van Kermis FM. "Het is precies geworden wat we wilden: energiek, muzikaal en niet over de top." In de studio in Hilversum werd ook al snel de slogan geboren: 'Tien dagen in Tilburg'.

De studio van Kermis FM is neergezet door dbmg. De zender staat op het dak van het gemeentekantoor in Tilburg op 32 meter hoogte. Vanuit de studio van Kermis FM op het Heuvelplein in Tilburg wordt het signaal doorgegeven via een straalzender op het dak.

Kermis FM studio

De mobiele studio van Kermis FM

Kermis FM straalzender

De straalzender van Kermis FM

Kermis FM mengpaneel

De studio van Kermis FM

Zendmast op het dak van het gemeentekantoor