Kees Dorresteijn voelt zich meer op zijn plek bij BNR Nieuwsradio dan bij SLAM!, waar hij anderhalf jaar lang in de late avond te horen was. “Nieuwsradio vind ik veel leuker, het is veel meer mijn ding”, zegt hij in gesprek met Patrick Kicken.

Samen met Harm den Besten maakte Kees tussen eind 2017 en de zomer van 2019 een programma op SLAM. “De luistercijfers waren minder, überhaupt van de hele zender”, zegt hij over het stoppen van het programma. “We zaten ook als een duo na een ander duo, terwijl de radiowet toch wel is dat je na een duo een solo radiomaker zet.”

Radio 1

Kees begon zijn loopbaan bij NPO Radio 1, waar hij een aantal jaar een programma in de nacht maakte. “Ik voelde dat ik een volgende stap moest maken, daarom ben ik weggegaan bij Radio 1.” Ook deed Kees mee aan een van de eerste edities van Q-college, het interne opleidingstraject van Qmusic. Hij stopte vroegtijdig, omdat het zou botsen met zijn werk voor BNN.

Kees is tegenwoordig in de middag te horen op BNR Nieuwsradio. Ook maakte hij eerder een populaire podcast over corona met intensivist Diederik Gommers. “Ik ben blij dat ik het uitstapje naar SLAM heb gemaakt, maar nieuwsradio is zoveel meer mijn ding”, aldus de jock.

Foto: BNR Nieuwsradio