Home Landelijke radio Karen Eshuis tweede correspondent in China voor de NOS

Karen Eshuis tweede correspondent in China voor de NOS


China-correspondent Wouter Zwart (NOS) krijgt vanaf begin 2012 versterking. Dan begint Karen Eshuis als (freelance) correspondent voor de NOS in China, met als standplaats Peking. Eshuis zal zich vooral richten op het medium radio. Daarnaast wordt zij de vervanger voor Wouter Zwart op momenten dat hij afwezig is.

China is voor Karen Eshuis (28) geen onbekend terrein. In het kader van haar Master Politicologie (2004-2006, Universiteit van Amsterdam, specialisatie Internationale betrekkingen) volgde zij een MBA-zomerprogramma aan de Universiteit van Sjanghai. Voorafgaand aan haar studie politicologie studeerde zij aan de School voor de Journalistiek in Utrecht.

Wat betreft werkervaring begon de loopbaan van Karen Eshuis in China. Na haar afstuderen ging zij aan de slag bij het Chinese tijdschrift China Business Focus. Eenmaal terug in Nederland was zij tussen 2007-2009 als financieel-economisch journalist verbonden aan het Financieele Dagblad. Sinds 2009 werkt ze als politiek redacteur voor het VARA-radioprogramma Spijkers met Koppen.