Home Landelijke radio Karel van Cooten per augustus weg bij Omroep Brabant

Karel van Cooten per augustus weg bij Omroep Brabant

Programmamaker Karel van Cooten gaat Omroep Brabant op 1 augustus van dit jaar verlaten. Sinds 1 september vorig jaar presenteert Karel bij de zender elke werkdag het programma ‘Daar Heb je Van Cooten’, tussen 09.00 en 12.00 uur.

Van Cooten is tot de conclusie gekomen dat het maken van een dagelijks programma bij Omroep Brabant hem niet de voldoening schenkt die hij had verwacht. Ook het ‘voor de files’ uit reizen van Amersfoort naar Omroep Brabant valt hem zwaar. Zeker in combinatie met de activiteiten in zijn eigen bedrijf.

Omroep Brabant respecteert het besluit van Karel van Cooten. Ook van de kant van de omroep is geconstateerd dat de combinatie bedrijf-programma-reizen geen ideale is. Zendercoördinator radio Tim Zunneberg: “Dat neemt niet weg dat we het ons anders hadden voorgesteld. In eerste instantie voor de luisteraar, maar ook voor de organisatie. Het idee was immers om drie tot vijf jaar samen op te trekken.”

‘Daar heb je Van Cooten’ was in 2004 de opvolger van het programma ‘Echt Ewald’, dat werd gepresenteerd door Ewald van Liempt. “Nu Karel ons deze zomer alweer gaat verlaten, moet Omroep Brabant voor de tweede keer in korte tijd op zoek naar een andere presentator voor de radio-uren tussen negen en twaalf. De verwachting is dat die zoektocht twee tot drie maanden gaat duren,” aldus Tim Zunneberg.